Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pritvor osumnjičenima za krađu skupocjenog mercedesa

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva osumnjičenima za krađu skupocjenog mercedesa u Zagrebu koji je pronađen u Laktašima.

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je pritvor zbog sumnje da su počininili krivično teška krađa, a može trajati do 8. aprila 2023. godine do 20.40 časova.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni su da su između 11. i 19. februara ove godine, u Zagrebu ukrali mercedesa -benz AMG GTR, kabriolet, bijele boje, sa kojim su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli državnu granicu BiH.

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMW X5.

Rijetki primjerak mercedes, čija se vrijednost procjenjuje na više od 200.000 evra, ukraden je u februaru u Hrvatskoj iz garaže 81-ogodišnjaka. Policija je istragom došla do saznanja da je automobil završio u Boškovićima gdje su i uhapšeni osumnjičeni.

Obojica su od ranije poznati policiji po krađama luksuznih vozila, a pomenuti model mercedesa proizveden je u samo 750 primjeraka i specifičnog je izgleda.

Izvor: Nezavisne
7,400FansLike
458FollowersFollow